Zelný salát s hroznovým vínem
Zelí je skvělou volbou pro každého, kdo hledá zdravou a chutnou ingredienci do svých jídel. Obsahuje hojně vlákniny, vitamíny C, K a řadu antioxidantů, které podporují imunitní systém a zdraví kůže. Jeho snadná dostupnost a dlouhá trvanlivost z něj činí ideální přísadu do různých pokrmů. Příprava zelného salátu s hroznovým vínem je navíc naprosto jednoduchá a rychlá, což ho činí skvělou volbou pro rychlý a zdravý oběd či večeři. Stačí jen nastrouhat čerstvé zelí, přidat do něj hroznové víno a pár dalších ingrediencí podle preference, a máte hotovo lahodné a osvěžující jídlo plné výživných látek.
SUROVINY
- 1 hlávka bílého zelí
- 1 jablko
- 1 hrozen bílého vína bez peckatého
- 1 citron
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 – 3 lžíce cukru moučka nebo med
- sůl
Karbanátky z červené řepy se salátem
Vyzkoušejte další recepty z dílny Dobroty života.
🥗 Hlávku zelí nakrájejte ne tenké plátky nebo nastrouhejte pomocí struhadla či s pomocí elektrického robotu.
🥗 Nastrouhané nebo pokrájené zelí prosolte a dejte do lednice na chvilinku odstát.
🥗 Mezi tím odtrhejte kuličky hroznového vína a omyjte je. Pokud jsou příliš velké, můžete je rozkrojit napůl.
🥗 Vyndejte mísu z lednice a přidejte do salátu 2 lžíce olivového oleje, šťávu z jednoho citronu a 2 lžíce cukru.
🥗 Vše důkladně promíchejte, přidejte kuličky hroznového vína, znovu promíchejte a dejte odležet do lednice na 20 minut.
🥗 Dobrou chuť ♥︎