Dobroty života

Zelný salát s hroznovým vínem

Zelí je skvělou volbou pro každého, kdo hledá zdravou a chutnou ingredienci do svých jídel. Obsahuje hojně vlákniny, vitamíny C, K a řadu antioxidantů, které podporují imunitní systém a zdraví kůže. Jeho snadná dostupnost a dlouhá trvanlivost z něj činí ideální přísadu do různých pokrmů. Příprava zelného salátu s hroznovým vínem je navíc naprosto jednoduchá a rychlá, což ho činí skvělou volbou pro rychlý a zdravý oběd či večeři. Stačí jen nastrouhat čerstvé zelí, přidat do něj hroznové víno a pár dalších ingrediencí podle preference, a máte hotovo lahodné a osvěžující jídlo plné výživných látek.

    

       SUROVINY

  • 1 hlávka bílého zelí
  • 1 jablko
  • 1 hrozen bílého vína bez peckatého
  • 1 citron
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 – 3 lžíce cukru moučka nebo med
  • sůl

 

Karbanátky z červené řepy se salátem

Vyzkoušejte další recepty z dílny Dobroty života.

🥗   Hlávku zelí nakrájejte ne tenké plátky nebo nastrouhejte pomocí struhadla či s pomocí elektrického robotu. 

🥗   Nastrouhané nebo pokrájené zelí prosolte a dejte do lednice na chvilinku odstát.

🥗   Mezi tím odtrhejte kuličky hroznového vína a omyjte je. Pokud jsou příliš velké, můžete je rozkrojit napůl.

🥗   Vyndejte mísu z lednice a přidejte do salátu 2 lžíce olivového oleje, šťávu z jednoho citronu a 2 lžíce cukru.

🥗   Vše důkladně promíchejte, přidejte kuličky hroznového vína, znovu promíchejte a dejte odležet do lednice na 20 minut.

🥗   Dobrou chuť ♥︎