Dobroty života

Talířek s třemi kousky jablečného štrúdlu zdobený skořicí a čerstvým jablkem, který může ovlivnit vaše podvědomí.

Bílkovinový příběh jablečného „štrúdlu“

Jak pracuje naše mysl

Zvu vás na cestu do tajemného světa naší mysli, kde se skrývají neuvěřitelné možnosti a inspirace. Připravte se na můj osobní příběh, který odhaluje vztah mezi naším vědomím a podvědomím, a jaký vliv má tento vztah na můj život. Myslím, že osobní příběh je lépe uchopitelný, než odborné poučky. Přeji tedy pěkné počteníčko.

Co je to podvědomá a vědomá mysl ve zkratce:

Vědomá mysl je ta část naší mysli, kterou ovládáme vědomě a která je spojena s naším každodenním rozhodováním a aktivitami. Je to právě ta mysl TADY a TEĎ. Zároveň je to mysl, kterou tvoříme právě tu podvědomou.

 A právě podvědomá mysl je hlubší vrstva naší mysli, která ovlivňuje naše chování, myšlenky a pocity, aniž bychom si toho PRÁVĚ TEĎ byli vědomi. Je to jako mrkev, jejíž podstatná většina je pod zemí a neviditelná, ale přesto má obrovský vliv na to, jak se cítíme a jak jednáme.

Návrat do minulosti

Kdo sleduje moji cestu, ten ví, že jsem krotitelkou cholesterolu a kromě toho, že se sama snažím uspořádat si život a zdraví tak, aby mě dědičná Hypercholesteromie neubližovala a já mohla prožít co nejdelší a nejkvalitnější život. To znamená, že jsem se kdysi ROZHODLA, že ve svém životě udělám změny. Cink a rozhodnutí za nějaký čas z vědomé mysli pěkně putovalo do té podvědomé.

 Moje neustále pokusy ve změně stravy, dlouhé a někdy i nudné vzdělávání do hloubky o problematice stravování, konzultace s lékaři, šíření inspirací pomocí on-line světa atd. udržují neustále moji vědomou mysl na cestě k mému cíli a tím se opakovaně dostávají do mého podvědomí.

 Je potřeba si tedy právě teď a tady uvědomit, že hubnutí nebo snížení cholesterolu není o tom, že sním kouzelnou pilulku a všechno bude OK. Je to o malých, za to jednoduchých krocích, které si postupně osvojuju a zapisuju do podvědomí. Já už tam tu myšlenku zapsanou mám a právě dnešní příběh je právě úsměvnou ukázkou, JAK podvědomá mysl začala pracovat pro mě.

Pokud chcete začít zasazovat pozitivní semínka do vaší podvědomé mysli a začít změny ve vašem životě, právě TEĎ je ta vhodná chvíle stáhnout si eBook “5 klíčů ke snížení cholesterolu“ a začít je praktikovat do svého života. Ale teď se pojďme konečně podívat na ten příběh ze života.

Moje podvědomá mysl ví, že dělám kroky k tomu, aby moje strava byla vyvážená z hlediska makroživin. Pro připomenutí –  tvůj talíři by měl (pokud budeme počítat tvůj denní příjem v kcal -2000kcal) mít zastoupení tuků (25%- 2000*0,25/9 = 56g), bílkovin 20-30% a sacharidů 55% včetně tělu prospěšné vlákniny. Říkají ta čísla něco? Možná ano a možná taky ne. Důležité je si zapamatovat, že můj i tvůj talíř by měl obsahovat makroživiny (BTS- bílkoviny, tuky, sacharidy).

Dostane se už Hany k tomu příběhu?

Představ si, že ráno nestíháš a na stole leží talířek se třemi malými kousky jablečného štrůdlu a ty máš dvě možnosti. Buď snídat nebo tvoje oči rozhodnou za tebe a spapkáš opuštěné štrúdlíky. Co uděláš ty? Vím, sníš je a nebudeš to řešit. Udělala bych to stejně, jenže právě v tu chvíli na návštěvu přišla podvědomá mysl a řekla mi: „Hani, v tom štrúdlu jsou tuky i sacharidy, dokonce tam máš i ovoce. Co ti chybí? Ano, bílkoviny!“

Stačilo tedy přidat jeden nízkotučný skyr a snídaně byla vyrovnaná. Snědla jsem místo 3 kousků jenom jeden, protože bílkovina mě zasytila. Není to příklad zdravé snídaně, je to příklad malých kroků ke změně a ukázka toho, jak pracuje naše podvědomá mysl. Přeji všem vám, kteří se snažíte krotit cholesterol, abyste do své podvědomé mysli zasazovali jen to dobré a abyste nezapomínali na to, že zvýšený cholesterol na začátku nebolí. Proto ho kroťte!

Pečovat celkově o své zdraví by mělo být součástí našeho každodenního života. A když se o to postaráte, budete se cítit lépe a zdravěji, což vám umožní kvalitně prožít svůj život. 🌿💪🍏

S přáním krásně prožitých dní 

Hany

Hledáte více inspirací? Připojte se k nám do uzavřené FB skupiny.

Potravinový talíř

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *